Kontakt
Kontakt

Oversettelsesbyrået i Oslo

Vi er et profesjonelt oversettelsesbyrå med avdelinger i Oslo, Malmø og København.

GLOBALscandinavia – mer enn 30 år med oversetting og utvikling

GLOBALscandinavia har rukket å bli hele 30 år. For så mange år er det faktisk gått siden Ralf Hohle Hansen startet opp bedriften i Danmark. Ideen til opprettelsen fikk han allerede som student ved Handelshøyskolen i København (i dag CBS - Copenhagen Business School). Her tok han graden cand.ling.merc., og i 1983 fikk han sitt løyve som autorisert translatør og tolk fra tysk og engelsk til dansk. Nedenfor kan du lese Ralfs egen historie.

Fra analogt til digitalt

Jeg begynte med et enkeltmannsforetak, og med base i et lokale i midten av København tok jeg på meg oversettings- og tolkeoppdrag for små bedrifter i København og omegn. Etter en stund knyttet jeg til meg to partnere (også de var translatører i tysk og engelsk), og firmaet fikk nå navnet SprogData A/S. Men etter en stund opphørte dette samarbeidet, og det var omtrent på dette tidspunktet at den elektroniske revolusjonen innen oversettingsverdenen fant sted. Vi investerte derfor i systemet IBM System 80, som på den tiden var et avansert system med tre datamaskiner og en kjempestor skriver, og begynte å bruke programmer som Word og WordPerfect.

Navnebytte og ekspansjon over landegrensene

Etter 17 år i København har vi i dag omkring 25 oversettere som jobber i våre lokaler i Ny Adelgade og i Hovedvagtsgade i sentrum av København. I 2004 fikk vi utmerkelsen Gazelle i Danmark for vår store økning i omsetning og fortjeneste, og parallelt med dette ansatte vi flere svenske oversettere. De fleste bodde i Malmø og Lund og pendlet til København hver dag. Dette året byttet vi også navn til GLOBALscandinavia Translation. Etter noen år var det slutt med at våre oversettere måtte dra frem og tilbake mellom Danmark og Sverige. I 2008 åpnet vi nemlig et kontor i Malmø, og kom på det viset også nærmere våre svenske kunder. Virksomheten fortsatte å vokse, noe som førte til at vi åpnet en finsk avdeling med finske oversettere og frilansere. I 2010 kjøpte vi opp et norsk oversettingsbyrå der eieren og oversetterne ble en del av GLOBALscandinavia. I dag har vi flere medarbeidere i Norge og et kontor midt i Oslo.

Tradisjon og utvikling

Og det er altså så langt som vi er kommet i dag. Og fremtiden, hvordan kommer den til å se ut? Vi i GLOBALscandinavia tror at fremtiden tilhører de bedriftene som på effektivt vis kan utnytte de oversetterverktøyene som digitaliseringen byr på. Med mer enn 30 års erfaring er vi godt rustet til å møte denne utfordringen. For vi i GLOBALscandinavia kommer også i fremtiden til å søke nye veier for å innfri våre kunders forventninger på en optimal måte. Vi gleder oss til minst 30 år til …

 

Få et gratis tilbud!

Send oss din tekst, så kommer vi tilbake til deg med et tilbud.